Du visar för närvarande Montering av Motorguide Xi5

Montering av Motorguide Xi5

För några veckor sedan sa grabben att han hade beställt sin motorguide Xi5, den beräknades komma i slutet av januari. Monteringen skulle ske med ett snabbfäste så att den lätt skulle gå att plocka av båten.

Eftersom att den skulle monteras på en vanlig plasteka så behövde vi montera någon form av skiva i fören. En grov aluminiumskiva fanns i gömmorna inne i garaget. Vi började med att göra en mall i masonit, när vi var nöjda med storleken så ritade vi av denna på aluminiumskivan och sågade ut den. En massa hål borrades och skivan skruvades fast i båten.

Nu testade vi att lägga på motorn, i utfällt läge så visade det sig att den skulle stå väldigt snett om vi satte fast den rakt mot aluminiumskivan. Vi fick därför tillverka en distans i trä mellan båten och snabbfästet. Denna distans hade olika höjd i varje hörn så det var lite pill att få till det, men med hjälp av en en bordscirkelsåg och hyvel så blev det riktigt bra. Distansen lackade vi med båtlack.

Själva monteringen av distansen och snabbfästet gick fort och resultatet är vi riktigt nöjda med. Eventuellt kommer vi att göra en större överbyggnad med en låsbar lucka till våren så kan vi ha batterierna lite mer skyddade.